Reactie Verenigde Podiumkunstenfestivals op plannen cultuurbeleid vanaf ’21

Vandaag stuurden we een brief naar de leden van de Tweede Kamer als reactie op de plannen voor het cultuurbeleid vanaf 2021. Hoewel de podiumkunstenfestivals van de Raad voor Cultuur en van de Minister lof en waardering krijgen als vernieuwers van kunstensector en publiek, is er van een broodnodige investering per 2021 geen sprake. Voor de komende jaren zijn echter wel additionele investeringen van 3 tot 7 miljoen per jaar nodig om deze podiumkunstenfestivals als belangrijke (relatieve) nieuwkomers een serieuze plek in de infrastructuur te geven en om het voortbestaan van velen veilig te stellen overal in het land. Investeren in festivals = investeren in de regio. Daarnaast steunen wij een sectorbrede oproep voor een reparatie voor het Fonds Podiumkunsten.

Lees de brief hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s