Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch presenteert elf dagen lang theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen. Na tweeëndertig edities is ons publiek groot en onverkort nieuwsgierig.

Boulevard is zinnelijk en zuidelijk. Wij hebben een voorkeur voor theater dat beeldend is en met overgave wordt gedeeld. Wij geloven dat kunst onmisbaar is, zeker in onzekere tijden. Zij geeft lucht, verbeelding en stof tot nadenken – waar elke mens recht op heeft. Boulevard is dan ook een gezamenlijk jaarlijks ritueel. Iedereen vindt hier de mogelijkheid om ervaringen op te doen en te delen.

Boulevard voltrekt zich op gemiddeld twintig locaties in en om de stad. Festivalharten zijn de Parade – het plein aan zuidzijde van de Sint-Jan – en het Josephkwartier. Laatstgenoemde locatie, een voormalige school met binnenplaats, staat in het teken van actualiteit, experiment en kleinschalige ontmoeting. Een plek voor diepgang, debat en doe-er-nog-maar-een.

Grenzen onderzoeken en verleggen doen we ook letterlijk. Het festival zet in op internationalisering. We tonen opmerkelijk werk van binnen en buiten Europa. Tegelijkertijd blijven we trouw aan makers uit de Lage Landen en Vlaanderen. Met enkele van hem heeft Boulevard meerjarige samenwerkingsverbanden.

3 t/m 13 augustus 2017
festivalboulevard.nl

 

Website Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch