Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

Je zou het de poëzie van de klassieke muziek kunnen noemen. Twee violen, een altviool en een cello; een ogenschijnlijk kleine bezetting met een ongeëvenaarde rijkdom en diversiteit in zich. Het strijkkwartet wordt universeel beschouwd als het summum van de klassieke muziek; de kroon op het oeuvre van iedere componist die zich eraan heeft gewaagd. Geen enkele andere bezetting kan zo intiem zijn en toch zo hoog reiken, zo diep graven en zoveel ontzag inboezemen.

Vanaf januari 2018 komen eens in de twee jaar de meest inspirerende strijkkwartetten vanuit de hele wereld bijeen in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ. Tijdens de één week durende eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam ontmoeten gerenommeerde en aanstormende strijkkwartetten elkaar en het publiek.

De strijkers delen hun ervaring, ze leren van elkaar en misschien wel het belangrijkste, ze zijn voor even niet alleen met z’n vieren op tournee – maar onder elkaar en met gelijkgestemden. Samen vieren zij de poëzie van de klassieke muziek en brengen zij deze in de eenentwintigste eeuw. Dat is de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Website Strijkkwartet Biënnale Amsterdam