Amersfoort Jazz Festival

In 2018 viert Amersfoort Jazz Festival zijn 40 jarig jubileum.

De laatste 10 jaar heeft het festival een stevige inhoudelijke ontwikkeling doorgemaakt. Van een van de grootste en oudste jazz festivals van Nederland naar een actueel en dynamisch internationaal muziek festival voor World Jazz. De meest interessante vaste waarden uit het verleden zijn  gekoesterd en meegenomen als ijkpunten voor de toekomst, zeker sinds Amersfoort Jazz Festival in 2012 een fusie aanging met Global Village Festival. En werd verrijkt met de laatste ontwikkelingen binnen de jazz en daaraan gerelateerde wereldmuziek.

Met muzikanten van verschillende stijlen en stromingen uit binnen en buitenland. Van aanstormend talenten tot en met belangrijke iconen die hun kennis inbrengen en op ons verzoek overdragen. In verrassende en unieke combinaties. Verspreid over uniek gelegen binnen en buiten podia van 40 tot 4000 bezoekers. In de historisch binnenstad van Amersfoort. En veelal gratis toegang.

Met in 2017 een 4 daags festival als blauwdruk en leidraad voor ontwikkeling en de toekomst. Met 85 concerten op 12 podia op minimale loop afstand met elkaar verbonden. Waar 350 muzikanten uit 21 landen met elkaar en met 85000 bezoekers in dialoog samen komen. Nieuwsgierige bezoekers , kenners en liefhebbers uitgedaagd door het avontuur en de bijzondere festival locaties en sfeer.

Tegelijkertijd vindt de World Jazz Conference en het Sena International Laureate Festival plaats. Met een 40 tal collega festival / concours directies uit de hele wereld. Betrokken vanuit hun interesse en hun expertise naar de ontwikkelingen binnen van wereld jazz. Hiermee heeft Amersfoort Jazz Festival zich verzekerd van een toenemende belangstelling uit het buitenland. En dat is goed voor alle muzikanten en voor de stad Amersfoort en de regio Utrecht.   www.amersfoortjazz.nl

Foto: Nico Brons