Moving Futures Festival

Het Moving Futures Festival is een reizend dansfestival dat werk laat zien van startende en verder gevorderde dans- en performance kunstenaars. Het publiek maakt kennis met de hedendaagse danskunst van makers uit de stal van vijf landelijke dansproductiehuizen.

Het festival reist jaarlijks vanaf maart in vier maanden langs meer dan tien steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Nijmegen en Groningen. In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie startende en verder gevorderde dans- en performance kunstenaars aan je voorbij. Zij schitteren net zo fel op de pont, in de bioscoop en midden in de winkelstraat (geen dansdrempels!) als op het podium. Met het randprogramma van open studio’s, workshops, essays, borrelpraat en -bingo zet Moving Futures je overal met je neus bovenop. Van muzikaal duet naar maniakale performance: zie hoe een generatie nieuwe makers de grenzen van dans moeiteloos oprekt.

Wat lokaal begon als een initiatief van de vijf landelijke dansproductiehuizen Dansmakers Amsterdam, De Nieuwe Oost (Arnhem), Dansateliers (Rotterdam), Dansbrabant (Tilburg) en Random Collision (Groningen) is uitgegroeid tot een festival met 30 festivaldagen verspreidt over meer dan tien  theaters in Nederland.